Pages

Sunday, March 14, 2010

~family day JIM Terengganu~

Bismillahirrahmanirrahim,

Berjumpa juga kita akhirnya,say alhamdulillah.
12-13 Sangatsu(March) my family and I were having a trip to Hutan Lipur Sekayu ,K.Terengganu 4 a family day.
There were only four of us.Kak Mam like always balik rumah kena habiskan ngulang hafazan sebelum pergi semula ke DQ.So,tak dpt join kami..and the same thing goes to Marsha.Dia kena tinggal kat sek.bcoz she was having a preparation to go to Pulau Pangkor,takpe2 bagus tu! U ikut jejak langkah kakak U to be a S.S( staf sarjan) Semoga berjaya!!!I'm proud of U,Marsha!!!



Setibanya kami di Air Terjun Sekayu.Tak ramai orang yang ana kenalpun...so,ana ada peluang to search 4 new frens...Nanti kita tengok hasilnya.Ok?


Our first lunch...Makanan kena bawa sendiri...Yummy!!

Next kami ada Ice Breaking. Everybody got 1 A4 paper.We just need to follow d instruction given.
"Sila tulis di atas kertas A4 apa yang ada di wajah anda.Setelah selesai,kumpulkan kertas A4 kemudian agihkan kpd org len dan setiap orang perlu mencari tuan empunya kertas tersebut..."
Nak jd ke cerita,ana dapat yg fahah,fahah dpt yg ana.



Ini hasil ice Breaking yang sama jugak...ada empat ikatan.Umi dpt yg nasihah(on ur left).Mc Jah dpt yg Umi,Kak Amirah(on ur right) dpt Mc Jah pnye...



Ready 4 xplorace!!Kami bergabung ngan Pak Cik Nawawi yang kat belakang tu..(Sporting sangat!!)


Baru lepas check point pertama semua sekali ada 14 C.P...huh susah jugak,coz arahannya kena buat fasi tu ketawa...dahlah fasi tu jenis mukka poyo!!Akhirnya berjaya..1st Ayah n Pc Nawawi,geletek fasi tu,dia senyum je,pastu fasi tu kata senyum n gelak lain...Ayah tanya," senyum canne?"Fasi pun buat demo.Ayah tanya lagi,"ketawa lak canne?" Fasi tu trs ketawa.Dia kata "Kantoi ana!!!"
Gambar kat C.P strsnya tak dpt amik coz battery low...Geramnya!!!Warepuk betullah.
F.Y.I Dean tlh membuat 1 aksi hebat kat C.P 4,arahannya kena pilih 2 belon yg sama warna untuk dipecahkan,malangnya belon telah disangkut nun jauh di atas pokok jd.Dean tlh mengenakan satu sepakan yang begitu tinggi.Cubaan kali pertama kaki tepat kena pd belon,tp belon tu degil,xnak jth.Cubaan kali kedua...Nah!!! kaki Dean skl lg tepat t'kena pada belon trsbt dan belon jatuh!!apa lagi kami pun pijaklah belon tu...PUM!! Meletup..Dean tu hebat sbnrny tp dia x klr kan lg singa yg ada dlm diri...masih dikuasai dgn perasaan malu dan x ykn diri..jd prog2 camni mmg bgs! Sbb dia memaksa kita utk menjadi someone!!!



Antara peserta yang sampai lewat! Ruqayyah.



Oh,adikku yang ditinggalkan keseorangan!!

Malam pertama kami berlatih buat ketupat...coz nanti akan ada pertandingan buat ketupat.
Semangat sungguh Mak Cik Ribuan ngajo,tp ana sampai akhir pun ketupat tak jadi2...yang atas je jd yg bawah tak bersambung...jadi tikarlah maknanya.


Sebelum balik kami sempat bergambar di beberap port...selepas camera di charged.

How romantic they are!!



"Click"

4 comments:

Khaleefah Allah ^_^ said...

senang je wat ketupat...

s.f.a said...

keluarga bahagia!! ^_~

Humaira' Abdul Malik said...

Senang jek? Hah, buktikan...

Humaira' Abdul Malik said...

Keluarga bahagia... Doamu ku aminkan. Amiin.

...