Pages

Sunday, March 21, 2010

Andaiku Pergi Tak Kembali

21.03.10(Ahad)
Assalamualaikum w.b.t

Sedih rasanya hati ini,bak bunga layu yang hampir jatuh berguguran di atas tanah  untuk meninggalkan baiti jannati,family,Sekolah Al-Amin yang amat2lah kucintai...yang penuh dgn nostalgia,kngn2 lama,adik2,kwn2,sesungguhnya Al-Amin itu adalah rumah kedua ku...tak lupa jugak Negeri T'ganu kita...Perginya ana selama 10 hari ini mungkin akan membawa perubahan yg besar apabila ana pulang semula ke sini...atau mungkin ana pergi tak kembali...

Jadi ana ingin mengambil kesempatan ini untuk menyusun sepuluh jari memohon maaf di atas segala kekhilafan yang telah ana lakukan secara sedar mahupun tidak...Turut memohon maaf di atas sikap ana pada siang tadi yang bg ana kurang ceria dari yang biasa...bukan niat hati untuk bermuram durja,tetapi mungkin diri ku yg lmh ini tlh dikuasai emosi (astaghfirullah...)...Maybe I got a little bit emosional(senyum pun tak macam nak senyum...dan cepat sgt rasa letih) otak dah jm trk...sebab esok 22 March,jam 8 pg dah nak kena b'tlk ke Warmy,Bangi...tp satu apa pun tak pack lagi...dgn ada problem ckit with UPU pastu fikir nak pergi sarawak 9 hari...lama tu....dan kerja2 kat office takut tergendala...Insyallah akan ada org replace tp xlah 100%...maybe invoice yuran bulan April klr lmbat ckit...hrp maaf dan faham ya,ana pergi berjuang ni,pergi menimba ilmu,umur ana masih muda,masih byk pengalaman yg perlu ana cari.


Ana mohon dgn sgt,siapa2 pun antum antunna yg membaca blog ini,doakanlah agar segala urusan ana dilancarkan dan dipermudahkan oleh Allah.s.w.t...Insyallah 4 tomorrow I'll be just fine...and I must give a great smile to all the Alaminianz...no more pressure..Kira muhasabah dirilah ni.Para dai'e kan tak boleh sng2je ikut emosi...tak lama dah pun ana kat Al-Amin ni...sedihnya ya Allah...td tgh duk relax2 kat rumah,tetiba ada org call,rupa2nya junior tu nak ucap salam wida' ...Adui...lemah smgt dibuatnya...Insyallah apa2pun ana nak sgt pulang semula dr Sarawak dgn selamat,cuma perlu bersedia 4 "that" just in case...ana akan kerja lg di Al-Amin...Don't worry,k?

Wallahu'alam...Salam terakhir dariku(dlm blog, esok jumpa lagi) sblm fly ke Bumi Kenyalang.


Jika ada sumur di ladang
Boleh kita menumpang mandi
Jika ada umur yang panjang
Boleh kita berjumpa lagi.

Takbir!!!



22.03.10,Isnin,2:18 p.m,Konsis,Bangi


Thankx 4 everything umi n ayah...
mera edit kat konsis bangi ni...alhamdulillah, setakat ni perjalanan kami berjalan lancar
esok baru naik flight...k,wassalam.

No comments:

...