Pages

Friday, July 16, 2010

Nikmat apakah ini?

Nikmat yg tidak ku nanti2kan, tetapi ia datang memanggilku

Syukur terpilih oleh Allah utk bersama2 di dalam Mautadi kali kedua. Sebenarnya, dah lama diri ini tidak mengikuti prog2 pengisian ilmiah sebegini sehingga sampai satu tahap, yang mana diri ini rasa malas sangat nak join benda2 macam ni. Serius! Memang betul. Hebat betul mainan syaitan ni..

Penting peranan seorang sahabat

Syaza: Kak Humaira', jomlah join mautadi...Kitorang qiam kat sekolah malam ni...
Ana: Boleh ke? Tengoklah dulu..

Dalam musolla,
Adik2: Kak Humaira', Kak Humaira' datang tak malam ni?(One Culture's Night/ MAlam Sebudaya)
Ana: Aish, mestilah datang....InsyaAllah.
Adik2:Kak Humaira' ikut tak mautadi?
Ana: Tak tahulah, ana bukan ajk..Tengoklah nanti. InsyaAllah.

Di Rumah

Banyak kali duk mikir, nak pergi ke tak, nak pergi ke tak..Hm, klu tak pergipun tak pelah, tapi mesti janji dengan diri sendiri utk bangun qiam.

Tiba2

Ayah:Humaira' tolong balut buku kat atas meja tu. Marsha punya, utk tukar hadiah!
Ana:Ayah, buku english test ni ke? Kenapa pelik sangat...(Sbb tu satu2 nya buku yg ada kat atas meja)
Ayah: Eh, bukanlah..buku Doraemon..

Ooo..kat dalam plastik rupanya..

Ana: Ayah, kenapa Doraemon...macam kelakar je...sapelah yg dapat hadiah ni nanti..Mesti kelakar.. Sebab nikan malam sebudaya, tp hadiahnya komik Doraemon.
Aduh lawak betullah...
Ayah:Laa, ayah ingatkan, Marsha nak tukar2 hadiah sama kawan dia je..Utk cabutan bertuah ke? Knp x cakap betul2.
Ana: Dah cakap betul2 dah, tp sibuk sangat time bagitahu td, mungkin ayah tak sedar...

Ayah ketawa tak habis2

Tibalah waktu umi ngan ayah berbuka puasa. Kami adik beradikpun makan ngan umiayah sekali. Makan sama2 bg meraikan mereka.

Tp, pada saat2 akhir tergerak pula hati ni nak ikut Mautadi..(Humaira' awak ikutlah, duk rumapun bukannya buat mende pun!, Ok2, Humai mesti ikut!)Monolog~ Pukul 7.30 baru packing barang utk bermalam di sekolah. Pukul 7.45 terus bertolak. Sebab ayah yg kena rasmi Malam Sebudaya. Sampai waktu perasmian, tengok2 PC Abas yg rasmi... Macam2..

Mereka hebat

Tahniah kepada banat f4(ajk Mautadi) yg telah berjaya menganjurkan program yg cukup bermanfaat ini. Teruskan aktiviti sebigini. Banyak sangat benda yg ana dapat dari program ni... Ana nak copy utk slide show tu boleh...the third slide show..Amat terkesan. Balik2 rumah je, cerita kat ayah..

Mereka ingin yang lebih baik

Ana: Ayah best Mautadi...
Marsha: Tapi tak puas hati sangatlah

Hm, begitulah lirih salah seorang ajk MAUTADI kita... Sebab apa? Sbb ajk2 Mautadi akan selalu menginginkan hasil yg lebih baik dan yang terbaik utk adik2 f1 dan f2 al-amin. W'pun bg ana prog ni memang dah terbaik! Betullah tu..., bagus2 hasilkanlah sesuatu yg lebih baik drpd yg terbaik.. Hm, jd lepas ni, ajk2 bolehlah bermuhasabah sesama ntunna utk memastikan sebarang kekurangan yg berlaku tidak diulangi lagi dalam prog yg seterusnya. Apapun ntunna memang hebat, dan ntunna bakal melahirkan pelapis2 yg hebat2 belaka! Jangan berhenti sampai sini sahaja, teruskan usaha dan perjuangan. Amin.

Ana amat gembira melihat telatah kakak2 melayan karenah adik2 sewaktu bermain galah panjang dan RugBy di Monica Bay. Dapat rasakan di situ, ada satu ikatan ukhuwwah yg begitu mantap antara kalian.(antara kita ^_^)

Rindu utk berprogram bersama2 kalian lagi. Klu ada lagi, jgn lupa ajak ana ye...

4 comments:

Khaleefah Allah ^_^ said...

Best dpt berprogram bersama...
Nntikan post ana ye!
Masih di rumah Mardhiyyah!

Mankind of the world said...

Ya betul! Best sangaaaaaaat...
Aii Shite Ru Imoto~
Ok, ana akan sentiasa menantikannya.

ed'sassin said...

^_^

Khaleefah Allah ^_^ said...

http://ghariib.blogspot.com/2010/07/mautadi-ii.html

...