Pages

Saturday, May 15, 2010

A Moment in The Mall

 East Coast Mall, masuk shj dalam mall, tengok2 ada satu festival yg sdg berlangsung. Festival hari guru anjuran UTUSAN... So, kamipun singgahlah kejap konon2nya nak cuci mata. Tiba2 je datang sorang abang ni m'hampiri saya dan umi.

Abang:  Adik nak join lucky draw tak?
Saya: Buat muka pelik( klu blh x nak join sbb x niatpun nak lama2 kat situ, coz ada byk lg agenda lain)
Umi: Okay! ( Nampak semangat)
Abang: Tunggu kat sini dulu tau, jgn p'gi mana2. (Lepastu abang tu bw kami ke kaunter lucky draw)
Akak: Eh, belum blh mula lagi, kena kumpul ramai2 dulu.
Umi: Humaira', mana ayah?
Saya: Tu ha... kat sana tu... dgn Dean n Marsha. Umi jomlah pergi tak yah tunggu, baru nak kumpul orang.

Baru je nak pergi, tetiba dah ramai org yg t'sankut ngan abang tu. Power ah abang! So, lets start the " LUCKY DRAW"
Abang: Semua naik pentas ye..
Saya: Tetiba je rasa cam excited, " Umi jom naik umi..."
Umi: Ish taknaklah takut pulak. Takut dia suruh buat pelik2. Nanti umi takleh buat.
Saya: Ooo.. Okay. Eh, tengok tu Dean ngan ayahlah...

Dengan m'gunakan microfon, crew2 UTUSAN memberi laluan kpd semua volunteers utk cabut kertas dalam satu balang. Yang amat mengejutkan, org pertama sekali yg pi buat cabutan tu ayah dgn Dean... Smgt kut! Tadi rasanya kat bawah lagi tetiba dah ada kat atas pentas.. Selesai mencabut undi, semua org diberi izin utk buka kertas..

Saya: Buat isyarat mata dan kening tanya ayah dapat tak, sebab jarak kami agak jauh...
Ayah: Giling kepala sambil mencebikkan mulut... (Dapat tulisan MAAF ANDA GAGAL, same thing goes to Dean)
Saya: (Baru nak buka, tengok2) Waah! Mera dapat!!!

Crews: Yg dapat blh Q( beratur)
Ingatkan senang2 je nak dapat hadiah, tp tak semudah itu, ada syarat...
Crews: Okay klu nak ambil hadiah ni, kena buat persembahan sikit.
Org pertama naik pentas.... Crew kata " Okay awak nyanyi blh tak?"

Saya: Ha sudah...( Aku nak buat apa ni? Nyanyi? no way!!!)
Dah sampai turn saya..

Crew: Ha ni peserta yg paling muda ni... Okay, adik nak bagi persembahan apa?
Saya: (Dgn selambernya) Saya nak buat ucapan istimewa blh tak?
Crew: Ooh ucapan istimewa ya... Boleh... Utk sape?( Mengacah-acah kut)
Saya: Pusing ke arah penonton, ambil microfon  " I just wanna wish a very happy anniversary to my beloved parents.. Hope you will be happy 4eva.. Luv U!!!"

And then everyone there gave a very big hand to my parents... Deorang sume tgk kat umi ngan ayah.. Wah! First time dapat bg hadiah sbsr ni pada mereka berdua... Turun pentas trs b'salam dgn Umi... And sudah pastilah turun dgn hadiahnya sekali. Lepastu kami meninggalkan tempat tu dgn hati yg sungguh gembira dan agak nak percaya tak percaya dgn apa yg baru terjadi.

Kita memang takleh nak jangkakan dgn apa yg Allah dah rancang utk kita? Lucky draw(hadiah) yg saya dpt tu sbnrnya satu jalan utk Allah bg hadiah terbesar pada umi dan ayah... tak pasal2 semua org tahu anniversary drg hari tu kan? And then tepuk tgn ramai2.. Memang happeninglah... Umi n Ayah looked so happy!!! Tu yg paling penting...

The end

5 comments:

Anonymous said...

Waah....Un! ^_^

Muhammad_92 said...

wah..mantap2..macam dalam drama plak.. Semoga sir Malik dan Mc Fadilah berbahagia selamanya..

barakallaulakuma, wabaarak alaikuma.. wajama'a bainakuma fii khair..( ni sebenarnya doa untuk pengantin baru..tapi rasenye match je..)

uhibbukuma fillah.

aBqaRiYyiN ^_~ said...

hahaha...comei jek n3 kali nihh

dpt hadiah ape?

Humaira' Abdul Malik said...

^_^ Hem, terima kasih semua...
Dapat hadiah apa? Haha, biarlah rahsia...

athirah95 said...

Alah,nape rahsia??

...